Keramik MW

Max Wünsche   - Født 1878  -  Død 1960

I 1909 hentes den tyske pottemager og ingeniør til Knabstrup for at være behjælpelig med at bygge en ovn til brænding af lervarer. Det er usikkert hvor lang tid han var på Knabstrup i denne periode. Allerede i 1903 havde man påbegyndt de første forsøg med brændinger.

Max Wünsche vender tilbage til Knabstrup som rådgiver i 1948 -1949, da tunnelovnen skal bygges.

Kilde: Jørgen Ahlefeldt-Laurvig / Holbæk Amt 1981.


Max Wünsche er iflg. optegnelser ansat som keramik-lærer på Kunstgewerbeschule Hamburg 1930-31. Optegnelserne peger på at han allerede var tilknyttet fra 1921 og måske før.

Desværre mistede skolen mange af sine optegnelser under krigen og en del af det resterende materiale, er endnu ikke færdigbearbejdet.

Det oplyses ligeledes, at Max Wünsche sammen med kollegaen Johann Michael Bossard (1874-1950), arbejdede med udvikling af glasurer.

Kilde: Nina Blum de Almeida, Mag. Art. - Kunsthistorikerin / Art Historian - Doktorandin / PhD Student: History and Theory of Art.


Max Wünsche laver de første sparegrise for Knabstrup, eksempler på disse kan ses herunder.

Da hans søn Erich Wünsche i 1929 hentes til Knabstrup, laver denne en ny udgave af sparegrisen, der bliver den helt store succes i de kommende år. Se disse under rubrikken: Erich Wünsche.

Ligger du inde med yderligere oplysninger om Erich og Max Wünsche eller et foto af disse, hører jeg gerne fra dig.

Signatur på Knabstrup:       


 

 

Keramik

Har du ting af Max Wünsche, modtages foto gerne.