Oldemors Kogebog WTP

Waltraud Praschak-Thalhammer

Født 23/12-1942 i Steyr, Østrig

Tilknyttet Knabstrup 1964 -1970.

Tegner og grafisk designer, gift med Günter Praschak. 


 

Dekorationerne på "Oldemors Kogebog" er udført af Waltraud Thalhammer-Praschak.

Signatur på Knabstrup:    


 

 

Æbleomelette

Varenr. 216226

     Højde: 7 cm.  -  Diameter: 17,5 cm.

- Æbler koges og moses / 1 lod smør / Kardemomme / 1/4 Pd. hvidt sukker og 2 Æg tilsættes / bages i Ovnen til den er gylden.. 

 


 

Citron-Omellette

Varenr. 216224

     Højde: 10 cm.  -  Diameter: 17 cm.  -  Design: Günter Praschak

- 10 Æggeblommer røres hvide med 1/2 Pd. hvidt sukker / og med Saft af 3 citroner /reven Skal af 2 / og tilsidst røres de pidskede hvider i.

 


 

Kirsebærpie

Varenr. 216222

     Højde: 9 cm.  -  Diameter: 23 cm.

- 4 lod smør og 1/4 Pd. sukker røres blødt / 1 Lod Vanillesukker / 3 Draaber Bittermandelolie / 2 Æg og 1/4 Pd. Rismel tilsættes - 1/4 Pd. Meel og 1/2 lod Bagepulver røres skiftevis med 1 Pægel Mælk / tilsidst 1 Pd. Kirsebær i / det hele fyldes i et smurt Gratinfad.

 


 

Punch-bowle

Varenr. 216220

     Højde: 12 cm.  -  Diameter: 21 cm.  -  Design: Günter Praschak

- 1 Pd. hvidt sukker opløses i en Pot kogende Vand / saften af 6 Appelsiner og 4 Citroner og Skallen af 2 blandes med 1 Pot hvid Vin og 2 Pægle Cognac / Drikkes Koldt eller Varmt - som man vil..

 


 

Punch-krus

Varenr. 216218

     Højde: 6,5  -  Diameter: 7 cm.

 


 

Gløgg-krus

Varenr. 216216

     Højde: 9 cm.  -  Diameter: 7 cm.

 


 

Mjød-bowle

Varenr. 216214

     Højde: 16,5 cm.  -  Diameter: 28 cm.

 - 12 Pd. Honning koges med 16 Potter Vand / skummes omhyggeligt / og naar det har afskummet / løftes Kedelen af Ilden / Medens det endnu er varmt / tilsættes 4 Lod spansk Humle / 4 Lod Galengarod / 4 Lod smaatsskaaren Ingefær / 1 Lod Kardemomme og 1 Lod Muskatnød - Det fyldes paa et Anker med Ølgær / og naar Gjæringen er fuldendt / aftappes det.

 


 

Øl-ost

Varenr. 216212

     Højde: 14 cm.  -  Diameter: 24 cm.

- 2 Potter Mælk og 3 Pægle Øl koges hver for sig / i Øllet kommes lidt sukker. Naar begge Dele koger / hældes først Mælken op og derpaakommes Øllet langsomt / under idelig Pidsken / deri. Man kan ogsaa / naar Mælken koger / hælde 1/2 Pot øl / som er koldt og 1 Theskeefuld Eddike / deri.

 


 

Gløgg-bowle

Varenr. 216210

    Højde: 14 cm.  -  Diameter: 24 cm.  -  Design: Günter Praschak

 - 2 flasker Rødvin / 1 Pægl tillavet The / 2 Pægle mørk Wermuth. 14 Lod Sukker / 2 stk. Kanel / 6 stk. Nelliker / 2 stk. Ingefær / Reven Citronskal / Kardemomme / alle Krydderier i en Pose. & Lod Mandler / 6 Lod Pommeransskal. Opvarmes og drikkes varm.

 


 

Pandekager med Æg

Varenr. 216208

     Højde: 12,5 cm.  -  Diameter: 20,5 cm.  -  Design: Günter Praschak

- 8 Æggeblommer røres godt med 4 lod hvidt Sukker, heri røres 12 Lod Mel / 1/4 Pd. smeltet Smør / 3 Pægle Fløde eller sød Mælk / hakket Citronskal / lidt stødt Kardemomme og tilsidst de piskede Hvider.

 


 

Sprutbakkelser

Varenr. 216206

     Diameter: 29,5 cm.

 - 1/2 Pd. Meel bages med 8 Lod Smør og opspædes lidt efter lidt med en 1/2 Pot kogende Vand. Røres med 12 Æg, lidt Sukker og søde og bitre Mandler. Bages som Vandbakkelser eller koges som Klejner.

 


 

Nottingham

Varenr. 216204

     Højde: 8 cm.  -  Diameter: 20 cm.

- 8 skrællede/halverede og udhulede Æbler stilles i et smurt Gratinfad / Hullerne fyldes med Puddersukker og en Pandekagedeig hældes over Æblerne / bages 1 Time. Serveres med iskold Flødeskum.

 


 

Meldyppelse med Persille

Varenr. 216202

- En Skefuld Meel bages med smør og opspædes lidt efter lidt med Mælk, hakket Persille og lidt Salt kommes i.